torstai 14. huhtikuuta 2011

Vaalisammakko 2011

Oma sisäpiiritietoa omaava vaalisammakkoni sanoi minulle tässä hiljakkoin miten eduskuntavaaleissa tulee käymään. Sammakko kraakkui tällaiset lukemat…

"
- Kokoomus 18%
- Kepu 12%
- SDP 14%
- PS 13%
- Vihreät 14%
- Vasemmisto 16%
- RKP 7%
- Kristillisdemokraatit 3%
- Muut 3%

Uusi hallitus tulee olemaan vanha hallituspohja, eli Kok, Kepu, Vihreät ja RKP (51% kannatus). Pääministeriksi Katainen, 1. Valtionvarainministeriksi Kiviniemi ja 2. Valtionvarainministeriksi Sinnemäki.

Opintotukea ei sidota indeksiin, ansiotulon veronalennus toteutetaan, arvonlisäveroa ja pääomaveroa nostetaan, perusturvaa ei nosteta, hallintarekisterit (ja veronkierto) sallitaan, Fortumin ydinvoimalupa hylätään, turkistarhausta ei lopeteta ja kaikki vakausrahastot otetaan käyttöön."


…tämän mystisen povaamisen jäljiltä jäin sitten miettimään miten tämä oikein tulisi ottamaan ja aloin miettimään syitä esitetylle tulokselle. Kokoomus on kokoomus, sen takana on mystinen brändi jota kannatetaan mummeleista ja köyhistä kaupankassoista aina toimitusjohtajaan ja kapitalisteihin. Kun brändissä ei ole kolhuja tai löydettyjä lisäaineita, niin todennäköistä on että kokoomuksesta tulee pääministeripuolue. Kepu kaatuu omaan nokkeluuteensa ja vaalirahasotkuihin, samaan aikaan kuin aidosti vasemmalla pyrkivän SDP:n kannattajat eivät jaksa enää kuunnella samoja demarilupauksia, joita ei kuitenkaan toteuteta. Oikeistodemarit, jotka johtivat demareita läpi 90-luvun ja 2000-luvun alussa, nauravat partaansa ja liputtavat sinilippujaan.

Vasemmisto, Vihreät ja Perussuomalaiset lyövät itsensä läpi protestipuolueina. PS:n kannatus ei realisoidu, vaan siirtyy todellisten ehdotusten puutteessa vasemmistolle. Persujen kannattajat huutavat vääryyttä työttömien ja lähiöbaarien kapakoissa, mutta lopulta ohrapirtelö, armelias unohdus ja aamun ankara kohmelo auttaa näitä yhteiskunnan väärinymmärrettyjä kohti elämän rytmiä ja lähimmän sossun kassaa. Vihreät hyötyvät punavihreydestään, mutta ydinvoimalupien paskanruskeat läiskät kaiken vihreyden keskellä johtavat kasvattamaan Vasemmiston kannatusta itsestään.

Kristillisdemokraatteja ei enää usko kukaan muu kuin ne kaikkein paatuneimmat ja huonokuuloisimmat mummelit, eikä RKP saa edes omaa etnistä vähemmistöään ruotuun, kun hajaäänet menevät till Samlingspartie och Vänsternpartie. Piraattien karvas vaalitaisto päättyy lopulta Juha Miedon (kesk.) valintaan Vaasan vaalipiiristä, Panu Horsmalahden boikotointiin ja Vaalipornon ennennäkemättömiin latauslukemiin.

Loppujen lopuksi Eurooppa-myönteisyys ja vakausrahastojen tukipäätökset tulevat olemaan realistinen vedenjakaja, jonka seurauksena vanha hallitusblokki tulee kaikesta huolimatta pääministeri Kataisen johdolla jatkamaan hallitustyötään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti