perjantai 10. kesäkuuta 2011

Jyrki Boy ja naispaholainen





”Me ennen kimpassa kuljettiin mutta sinä pääsit parempaan kyytiin
sinä lähdit ja unohdit minut kokonaan
Multa ovet rautaiset suljettiin sinä sekosit johonkin Lyytiin
nyt sä minua herjaat ja sinun uudet kaverit mua pitää pilkkanaan

Jyrki, Jyrki, älä tyrki
Jyrki tee joskus miehen työ
Jyrki, Jyrki, älä sanojasi syö

Sitten minäkin rupesin rokkaamaan sitä sinä et huomannut lainkaan
sinä diggailit muita ja minua et ollenkaan
Kun en suostunut sinulle pokkaamaan minkä kirouksen niskaani sainkaan
sinä minua herjaat ja sinun uudet kaverit mua pitää pilkkanaan

Jyrki, Jyrki, älä tyrki
Jyrki tee joskus miehen työ
Jyrki, Jyrki, älä sanojasi syö”


- Juice Leskinen, Jyrki Boy


Hallituskauden jatkunut mestarillinen propagandatyö on antanut Kokoomukselle aseita vaaleihin ja hallitusneuvotteluihin. Aseita ja ammuksia on kaivettu omille, niin mainostoimistoista, puoluetuista kuin omista ministeriöistä. Markkinaliberaali-myönteinen valtionvarainministeriö haukkuu kiltisti isäntänsä tahtiin, niin kestävyysvajeista, kuin talouden korjauskeinoista. Vahvasti näyttää siltä, että Kokoomuksen hinku saada pääministerin myssy omalle kultapojalleen, Jyrki Boylle, vaatii muutakin kuin markkinointitaitoja ja taikurinhattua.

Juice Leskisen laulun "Lyyti" on Kokoomuksen Jyrki Boylle uusliberalistinen talouspolitiikka ja vaihtoehdottomuuden politiikka. Vaikka Lyytin ja Jyrkin hellän rakastava suhde vielä kukoistaa, niin olen iloinen, että alkurakkauden huuman vaietessa myös arki ja todellisuus ovat palaamassa takaisin. Ei se Lyyti mikään maailman ihanin enkeli ole, vaikka onkin niin suloinen ja lutuinen. Ei edes täydellinen ulkokuori, karismaattisuus ja trenditietoiset Bob-Helsinki designervaatteet, voi peittää sitä tosiasiaa, että Lyyti on vain inhimillinen. Meissä kaikissa on pieniä vikoja.

Vapaa rakkaus politiikassa jatkuu, vaikka yksi lyyli ei enää olisikaan ylitse muiden. Meidän ei tarvitse enää elää leiri-Suomessa, jossa pappisaamenen jälkeen elisimme elämämme onnellisesti loppuun saakkaa vain yhden ja ainoan kumppanin kanssa. 1960-70-lukujen eturyhmäpuolueiden ja yksiavioisuuden ajoista on päästy vapaan rakkauden vuosikymmenille. Iltajuoksuja on juostu yhden jos toisenkin kanssa ja Lyytiä - kylän epävirallista kyläpyörää - ovat kaikki ainakin kerran polkaisseet.

Vaikka jotkut meistä ovat selkeästi yhden kumppanin ihmisiä, niin uskon suvaitsevaisuuden tarjoavan meille kaikille antoisia kokemuksia kunhan muistamme kunnioittaa kaikkia osapuolia. Jos Jyrki Boy haluaa sekametelihallituksensa, niin hänen pitää uskaltautua heittäytymään sänkyyn muiden lyylien kuin Lyytin kanssa. Vaikka useita kuumia hallitusneuvotteluita on luvassa, niin toivoa sopii, että kaikki vallan kahvassa heiluneet poliitikot kykenevät vastustamaan vamppaavaa Lyytiä!


”Lyyti, olet ihana ja suloinen.

Mutta
kun annoin pikkusormen,
niin veit koko käden.
Annoin pikkusormen
Se vei koko käden
Lähdin tulella leikkimään
Tein sen salaa
Nyt mun sydän roihuaa
Ja loppuun palaa… ”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti